Funderar över vår tid

  

En ond armbåge fick mig till läkarmottagningen, väl där kunde konstateras att jag överansträngt leden och fått en lättare inflammation. Resultatet blev att försöka vila leden och ta antiinflammatoriska tabletter, två om dagen under en månads tid.
Det är nog något de flesta av oss kan tycka vara det normala idag, men efter att ha läst den bifogade packsedeln så börjar jag fundera.
Fundera över läkprocessen, medicineringen, vår tid nu och vårt behov av friskrivning istället för ansvar.
De biverkningar som jag riskerar, och där risken dessutom är större än vinstchanserna från de flesta lotterier som jag känner till, finns upptagna på båda sidorna av packsedeln.
Min fundering är om man kan hitta något liknande för andra saker vi är behjälpta av som till exempel säkerhetsbälten eller flytvästar. Står det att de kan orsaka invaliditet eller dödsfall som biverkning av att vi använder dem? Eller är det här bara kopplat till läkemedel? Tankar som far genom huvudet om ansvar, eget ansvar och ansvarstagande av de som vi faktiskt lägger vår tid och hälsa i händerna hos.